Siirry sisältöön


Valokuva

Sammutustyökurssi


2 vastausta tähän aiheeseen

#1 Riksa

Riksa

  Nuorempi jäsen

 • Jäsen
 • Pip
 • 2 viestiä
 • Gender:Male

 • Pelastustoimialue:
  Varsinais-Suomi

Lisätty 25 tammikuu 2013 - 00:02

Moikka vaan kaikille foorumilaisille.

Itselläni olisi tuossa jonkin ajan kuluttua tulossa eteen STK, eli sammutustyökurssi.
Haluaisin ihan kuulla teiltä kokemuksia siitä, millaista on ollut tms.
Onko ollut rankkaa, kiinnostavaa tms.

Kiinnostaisi myös tietää millainen tuo kurssin kirjallinenkoe ja näyttökoe/käytännönkoe on.
Eli, mitä asioita on aiempina vuosina sisältynyt tohon näyttöön, mitä on pitänyt tehdä jne.
Ja miten on, onko yleensä kaikki läpäissyt tuon kurssin, vai onko ollut karsivaa?

Kiitos jo alustavasti kaikille vastauksista.
Moderaattori voi tarvittaessa lukottaa aiheen, tai siirtää sen toisaalle, jos se on väärässä paikassa.

Kiitos!

#2 **Aloitteleva kouluttaja**

**Aloitteleva kouluttaja**
 • Vierailija

Lisätty 01 helmikuu 2013 - 01:29

Terve!

Itse kävin tuossa syksyllä 2012 kyseisen kurssin, ja voin sanoa, että ihan perus settiä se oli. Erilaisia selvityksiä(vaahto- ja perus- irtoruisku), PI-laitteiden käyttö/huolto, autopalon sammutusta, sammutushyökkäystä vähäsen, vähän narujen kanssa leikkimistä jne. Mutta kurssi alkoi ''hienosti'' neljän tunnin letkunkäsittelyllä! Niin sitä vedettiin pitkin mutaista nurmikkoa rullaa,kieppiä, vyyhteä jne... hieno kokemus sinänsä... <_< mutta sen voin sanoa, että kurssista kannattaa ottaa kaikki irti. Siellä tosiaan tulee kalusto- ja ennen kaikkea auto tutuksi! Enää ei tarvitse muistella, missä mitäkin mahtaa olla (vaikka se pitäisikin jo tietää muutenkin..) puhumattakaan siitä, mistä esineestä on kyse kun pyydetään hakemaan. Itselleni kurssi oli todella antoisa, oppisin kalustosta ja itse autosta enemmän kuin nuori-osastosta aikoinaan.

Teoriatunneilla käsiteltiin myös ihan perusasioita huoneistopalon alkamisesta erilaisiin palamisen tyyppeihin ja savunmuodostuksiin, mahdollisiin räjähdyksiin jne jne. Myös sammutusyksikön toimintaa sekä esimiestason toimintaa teoriassa sekä yleisesti paloalasta, SPEKistä jne. asiaa. En noilta tunneilta melkein enään mitään muista, mutta hyödyllisiä olivat varmasti.

Loppukoe on ''rasti ruutuun'' - tyylinen. 2 paperia täynnä kysymyksiä ja vastaat oikein tai väärin tyyppisesti. Maksimipisteitä en muista enkä myöskään omaa pistemäärääni, mutta läpi pääsin heittämällä :yahoo:

#3 Smeagol

Smeagol

  Nuorempi jäsen

 • Jäsen
 • Pip
 • 3 viestiä
 • Gender:Female

 • Pelastustoimialue:
  Varsinais-Suomi

Lisätty 01 helmikuu 2013 - 02:23

Itse kävin viime syksynä STK-kurssin. Kurssi oli hyvä, en voi muuta sanoa. Kurssi on ihan perus settiä, mennään aivan perusasioita läpi, kuten erilaiset selvitykset, vähän savusukellusta, PI-laitteiden huolto/käyttö jne. Paljoa en enää muista, mutta aivan perus settiä.
Itselleni kohokohta oli yksi lauantai-päivä, kun aiheena oli pelkästään savusukellus. Kerran kylmänä, kerran lämpimänä sekä Oulunmallin testi joka tehtiin myös. Voin sanoa, että kyllä illalla uni maistui... :good:
Kurssista kannattaa ottaa kaikki irti; siellä tosiaan oppii käyttämään kalustoa ja oppimaan auton syvimmänkin sopukan!

Teoriatunneilla mennään aluksi pelastusalaa yleisesti läpi Suomessa, sekä tietysti SPEK ja sen toiminta. Myös palamisen edellytykset, sammutusyksikön toiminta, esimiestoiminta, alueelliset pelastuslaitokset, väestönsuojelu, lait pelastustoimessa jne. mentiin läpi. Puuduttavia tunteja, mutta koetta ajatellen kannattaa kuunnella.

Loppukoe on ''rasti ruutuun'' tyylinen. 2 paperia täynnä kysymyksiä joihin vastataan kyllä/ei ja viimeisenä tehtävä on laskukaavio. Käytännönkokeessa meillä oli moottorisahan nosto, VIRVEstä kanavan haku sekä PI-laitteiden pullon vaihto. Eli tuollaista perus asiaa taas.
Maksimipisteitä en kokeesta muista enkä sitä mitä itse sain, mutta läpi pääsin kunnialla! :D
Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä.

Viestiä muokkasi Smeagol, 01 helmikuu 2013 - 02:24
Vastaa tähän aiheeseen  


0 Käyttäjä(ä) lukee tätä aihetta

0 jäsentä, 0 vierailijaa, 0 anonyymiä käyttäjää